Afmetingen van de stropdassen

afmeting van de stropdas

Stropdassen.com brengt je eigentijdse stropdassen, met eigentijdse afmetingen. Elke periode kent niet alleen zijn specifieke kleur-, dessin- en materiaalgebruik, ook de afmetingen van de stropdas is aan verandering onderhevig. Maar daar hoef jij je niet druk om te maken. Wij zorgen ervoor dat de stropdas die je bij ons bestelt altijd in de meest actuele, eigentijdse breedte is uitgevoerd.

Voor de zekerheid willen wij je een tip geven bij het kopen van een stropdas op internet. Een lage prijs kan heel verleidelijk zijn, maar let altijd nog even op de afmetingen van de stropdas. Een stropdas van 8,5 cm of breder is eigenlijk te breed. Mocht je daar zelf specifiek de voorkeur aangeven, dan is daar natuurlijk niets mis mee. Maar weet wat je koopt, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Bij Stropdassen.com en Stropdassenwinkel.nl ben je er zeker van dat jouw stropdas in een eigentijdse breedte van 7,2 tot 7,8 cm wordt geleverd.

Breedte

De stropdas van 2017 is slank van vorm, waardoor hij elegant en Italiaans aan doet. De optimale breedte voor een eigentijdse stropdas is 7,5 tot 7,8 cm. In onze collectie tref je dan ook enkel stropdassen in deze breedte. Een uitzondering daarop is ons assortiment smalle stropdassen. De standaard smalle stropdassen hebben een modieuze breedte van 6,2 cm. Onze superskiny zwarte stropdas kent een breedte van 5 cm.

Lengte

De ideale stropdassenlengte voor de Nederlandse man is 150 cm. Zowel mannen met een lang postuur als klein postuur kunnen met deze lengte uit de voeten. Als je de stropdas om je hals legt, zorg je ervoor dat het smalle deel van de stropdas (het achterbeen) minder laag hangt, om tot een perfecte lengte voor je lange postuur te komen. Voor een klein postuur is dit uiteraard vice versa. De perfecte knooplengte is die waarbij de punt van de stropdas de bovenkant van je riem lichtjes aantikt.

×